Chow mein rezance s chrumkavou zeleninou a marinovaným tofu

11:40

Milujem pri varení taký ten free style. Varíte a vyčarujete nejaké rýchle, chutné a zdravé jedlo z toho, čo máte momentálne doma. Nemusíte nutne utekať do obchodu, lebo vám chýba do recetu to alebo ono. A vtedy väčšinou paradoxne uvarím jedlá, ktoré nám chutia najviac. Takto vznikol aj môj dnešný recept na zeleninku s čínskymi rezancami, marinovaným tofu a miso pastou. Jedlo ako stvorené na ľahký obed alebo rýchlu večeru.
Mimochodom, ak si lámete hlavu, čo je to tá miso pasta, tak vám to teda prezradím. Miso je pasta vyrobená z fermentovaných sójových bôbov, soli a určitého druhy obilniny. Obsahuje vitamíny, minerály - najmä železo a 18 druhov aminokyselín, z toho aj niektoré esenciálne. Má množstvo priaznivých účinkov na organizmus. Mňa zaujala napríklad schopnosť naviazať a odstániť ťažké kovy z tela a schopnosť čistiť krv. Aj keď sa názory v konzumácií a prospešnosti sóje rozchádzajú, miso pasta je podľa mňa fakt zdravý produkt zo sóje. Ostatné sójové výroby sa snažím obmedzovať a jesť veľmi striedmo.
Ak niekto chce vedieť viac, zaujímavý článok, z ktorého som čerpala info nájdete tu.


Na 2-3 porcie budete potrebovať:

2 červené cibule
1 mladú cuketku
100g mrazenej zelenej fazuľky
1 balenie marinovaného tofu (ja mám najradšej značku Alfabio)
1 PL olivového oleja
1 ČL miso pasty
1 ČL tamari alebo sójovej omáčky
1 ČL zmesi korenín na prípravu tofu zn Sonnentor /koriander, kurkuma, citrónová tráva, rímska razca, červená paprika, zázvor, cesnak, žltá horčica, šalvia, fenykel, rozmarín, tymián/

  •  Do hlbokej panvice dáme rozohriať olivový olej a pridáme červené cibule nakrájané na hrubo.
  • Po pár minútach vhodíme do panvice aj na kocky nakrájanú cukinu a tofu.
  • Pridáme soľ, koreniny a tamari omáčku a za občasného miešania pár minút opekáme.
  • Medzitým si dáme variť rezance podľa návodu na obale.
  • Do panvice už prídáme aj fazuľku a ešte chvíľu opekáme.
  • Zatiaľ si rozmiešame jednu lyžičku miso v pohári s troškou vlažnej vody.
  • Potom zeleninu odstavíme, vmiešame miso a uvarené rezance, poriadne premiešame a môžme hneď podávať.

Vyskúšajte aj tieto recepty:










Batáty s kelom a šošovicou










Šalát s quinoou, olivami a pestom










Dusená cuketa s cícerom a bulgurom

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky