Banánovo-tvarohový chlebíček bez sladenia

11:14

Pomaly sa nám zvíkendnieva a tak by sa hodil recept na nejaké zdravé mlsanie. Ja som prednedávnom upiekla tento banánový chlebíček, lebo sme mali doma už príliš zrelé banány a nestíhali ich pojesť. Takéto banány sa priam pýtajú zamiešať do cesta či už na lievance, muffiny alebo do koláča. Majú prirodzene sladkú chuť, a čím zrelšie, tým sladšie. Do koláčov potom vôbec netreba pridávať cukor alebo iné sladidlá.
A ak chcete ešte jeden tip na nesladené koláče, skúste do cesta primiešať rozmixované sušené ďatle. Mixnite ich s troškou vody alebo mlieka, ktoré budete pridávať do koláča. Je to fakt super vec.
Banánový chlebík je ako stvorený na raňajky. K nemu už len nejaké smoothie, potrieť maslom a môžte ísť vysmiaty ako lečo do práce :)


Na koláčik pečený vo forme na chleba budete potrebovať:

125g hrudkového tvarohu
2 zrelé banány
2 vajíčka
2 PL kokosový olej
2 PL strúhaný kokos
2 PL amarantová múka
1/2 hrnčeka špaldovej múky
80g mletých alebo nasekaných vlašských orechov
1 PL čoko kúsky alebo nasekanej tmavej čokolády
2 ČL bezfosfátového kypriaceho prášku (vínny kameň)

Tvaroh rozmixujeme spolu s banánmi, do tejto hmoty rozbijeme vajíčka a prilejeme rozpustený kokosák. V druhej mise si spolu pripravíme všetky sypké suroviny a následne primiešame k riedkej zmesi. Všetko spolu zľahka premiešame a vylejeme do formy na chlieb alebo srnčieho chrbáta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ºC približne na 45 minút.


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky