Špargľové rizoto s medvedím cesnakom

6:35

Vynikajúce rizotko sa mi vydarilo, lahdná krémová konzistencia a v hlavnej úlohe opäť špargľa a medvedí cesnak. Dvaja poslovia jari nadupaní vitamínmi. Čím menej a šetrnejšie sa varia, tým lepšie. Ja som špargľu šupla len na 2 minútky do vriacej vody a cesnak len nakrájala a vmiešala do uvareného rizota. Chutilo božsky, fakt odporúčam :)


Na 2-3 porcie budete potrebovať:

1/2 hrnčeka ryže natural
10 stoniek špargle
dve hrste nakrájaného medvedieho cesnaku
2 PL masla
4 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
2 PL nastrúhaného Grana Padano
soľ
štipka čierneho korenia
drvený rozmarín

  • Ryžu uvaríme al dante v mierne osolenej vode. 
  • Špargľu očistíme, prepolíme a spodné konce nakrájame na kolieska. Vo vriacej osolenej vode povaríme 2 minútky a hňeď zlejeme.
  • V širokej panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom nakrájaný cesnak (nie medvedí).
  • Do panvice pridáme uvarenú ryžu a špargľu, poriadne premiešame. Posypeme Grana Padanom, dochutíme soľou a korením a môžme vmiešať ešte trošku masla.
  • Keď sa syr a maslo roztopia, tak odstavíme, vmiešame medvedí cesnak a necháme dôjsť.
  • Podávame ešte teplé.

Vyskúšajte aj iné podobné recepty:


 Talianske zelerové rizoto so sušenými hubami

Cviklové pšenoto










Brokolicové krupoto so slzovkou a gorgonzolou

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky