Jablkovo-orechové raňajkové muffiny

12:21

Najväčšiu radosť mám vždy, keď pri pečení alebo varení experimentujem a vydarí sa mi to. Tomu nie sú výnimkou ani dnešné muffiny so strúhanými jablkami. Ostalo mi v chladničke dosť veľa hustého ovseného mlieka z Vitakraftu (skôr asi budete poznať Miomat, ale je to to isté, len iná značka). Takéto mlieko používam do koláčov alebo lievancov namiesto kravského mlieka. Koláče to perfektne spojí a dodá im to iný rozmer. Muffiny sú navyše bezlepkové, z pohánkovej múky, čo je ich ďalšia výhoda. Tak sa poďme pustiť do pečenia. 




Potrebujeme /na 12 muffinov/:

2-3 jablká
190g pohánkovej múky
20g jemných ovsených vločiek
60-80g kokosového cukru - podľa chuti jabĺk
2 vajcia
200g hustého ovseného mlieka
85g poctivého masla
štipka soli
50g vlašských orechov
50g mandlí
1ČL cejlónskej škorice
1ČL vínneho kameňa
1ČL sódy bikarbóny

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrťky, vyberieme jaderník a nahrubo nastrúhame aj so šupkou. Zmiešame spolu suché ingrediencie, takisto mokré ingrediencie a nakoniec všetko spolu. Touto zmesou naplníme košíčkami vystlanú formu na muffiny. Pečieme cca 30 minút na 180 ºC. Tieto muffiny sú vynikajúce na raňajky s trochou domáceho lekváru a čajíkom. Dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky