Šalát s alfalfa klíčkami

12:06

Dnešné jedlo je skôr inšpiráciou ako receptom. Na jeho prípravu potrebujete nechať dva dni dopredu naklíčiť semienka alfalfa, ktoré zoženiete vo všetkých bio obchodoch. A ako na to?
Skúste si najprv naklíčiť menšie množstvo, tak za polievkovú lyžicu semiačok. Nechajte ich na noc namočené vo vode, ráno zlejte a dajte do malej misky. Zakryte gázou a zagumičkujte. Každé ráno a večer prepláchnite vlažnou vodou cez sitko a vložte naspäť do misky. Po dvoch až troch dňoch máme semiačka vyklíčené. Potom už nimi len posypeme akékoľvek jedlo. Nikdy ich však tepelne neupravujeme, lebo by to zničilo všetky zdraviu prospešné látky, a to ich teda majú neúrekom. Obsahujú vitamíny skupiny A, E, D, K a B6. Okrem toho minerály vápnik, draslík, železo a fosfor. A obsahujú až 40% bielkovín, čo je viac ako niektoré živočišne bielkoviny. Myslím, že k tomu nie je čo dodať, len sa pustiť do nakličovania a spraviť niečo pre svoje zdravie.




Na šalát potrebujeme (na jednu porciu):

3 hrste miešaj listovej zeleniny - ja som použila baby špenát a poľníček
5 ks sušených paradajok v oleji, odkvapkaných
1/4 balenia feta syra
1 hrsť klíčkov alfalfa
1 polievková lyžica olivového oleja
bylinková soľ

Zeleninu si poumývame a odkvapkanú déme na tanier. Na zeleninu pohádžeme nakrájané paradajky a fetu, posypeme klíčkami, pokvapkáme olejom a dosolíme soľou podľa chuti. Podávame najlepšie na večeru a bez pečiva. Ak máte pošaláte večer ešte pocit hladu, radšej si dajte za hrsť orieškov. Ale nepražených, nesolených. Ja mám doma orechy vždy v zásobe pre takéto prípady.


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky