Potrebujeme /asi na 3 porcie/:
1 hrnček celozrnného bulguru
250g šampiónov
150g mrazeného hrášku
150g mrazenej zelenej fazuľky
3 strúčiky cesnaku
3 PL olivového oleja
1 ČL tamari omáčky alebo kvalitnej sójovky
asi 1 PL citrónovej šťavy
soľ
Ako prvý si pripravíme bulgur podľa návodu, lebo ten potrebuje cca 15 minút, kým vsiakne všetku vodu. Na olivovom oleji orestujeme cesnak nakrájaný na plátky, potom pridáme šampióny nakrájané nadrobno. Osolíme a okoreníme a restujeme kým nepustia trochu šťavu. Potom pridáme hrášok a fazuľku a dusíme, kým nezmäknú. Nakoniec primiešame bulgur k zelenine, zalejeme omáčkou: tamari+1PL olivový olej+citrónová šťava a poriadne premiešame. Tento zeleninový bulgur perfektne chutí posypaný parmezánom. Tak teda dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára