Cícerové placky s pestom z medvedieho cesnaku

12:44

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a preto sme ani my nelenili a boli si túto supervýživnú rastlinku natrhať. Medvedí cesnak je ako stvorený na jarný detox, ak sa to tak dá nazvať. Má veľké množstvo vitamínu C a antioxidantov, má antibakteriálne a imunostimulačné účinky. Medvedí cesnak by sa nemal tepelne spracovávať a keď, tak veľmi šetrne a krátko, pretože sa tým stráca veľa cenných látok. My si z neho väčšinou robíme pesto alebo si ho len tak pokrájame na chlebík, či pridávame do šalátu. Dnes som k pestu spravila cícerové placky a bola to perfektná kombinácia. Nech sa páči, tu je recept:




Potrebujeme:

Na pesto:
medvedí cesnak
olivový olej
kešu orechy alebo slnečnicové semiačka
parmezán
-všetko od oka

Na placky /asi na 4 ks/:
1 hrnček cícerovej múky
1,5 hrnčeka vody
2PL ľanových semiačok
soľ
moja tajná prísada - štipka údenej papriky

Na výrobu pesta jednoducho len rozmixujeme všetky suroviny, ak sa nám zdá veľmi husté, prilejeme ešte trochu oleja. Ak je veľmi štiplavé, dáme ešte trochu parmezánu a orieškov a premixujeme.
Placky sa robia tiež veľmi jednoducho. Všetky suroviny zmiešame a necháme aspoň 10 minút postáť. Potom na nepriľnavej panvici rozpálime malé množstvo olivového oleja nalejeme 1-2 žufanky cesta. Opekáme z oboch strán na miernom ohni asi 8-10 minút. Placky natrieme malým množstvom pesta a môžeme podávať. Dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky