Placky všeobecne pripravujem veľmi rada na rôzne spôsoby. Vždy ich pečiem v rúre, lebo som zásadne proti vyprážaniu. Nevýhodou takéhoto pečenia však je, že placky nie sú také chrumkavé a sú také viac spľasnuté. Ale keď som ich robila tentokrát, skúsila som do nich pridať za lyžičku vínneho kameňa (bezfosfátový kypriaci prášok), pekne ich to nafúklo a hneď vyzerali lepšie.
Pripravujete si takéto zeleninové placky aj vy? Rada sa nechám aj ja išpirovať:)
Potrebujeme /na dva plechy/:
2 menšie cukety
2-3 väčšie mrkvy
2 stredne veľké zemiaky
2 PL pohánkovej krupice
2PL amaranthovej múky
2 vajcia
100-150g cheddaru
1/2 ČL kurkumy
1/2 ČL vínneho kameňa
1ČL soli
mleté čierne korenie podľa chuti
bylinková soľ podľa chuti
Zeleninu a cheddar nastrúhame (cuketu aj so šupkou). Zmiešame so všetkými ostatnými surovinami, osolíme, okorenímea pridáme kurkumu. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme placky a dáme piecť na 20min do rúry vyhriatej na 180 ºC. Podávame napríklad s acidkom. Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára