Bezlepkové tekvicové lievance s banánovo-pohánkovým krémom

2:09

Hokkaido tekvice sa nám tento rok urodilo neúrekom a tak len špekulujem a vymýšľam čo z nej. Krémová polievka je síce fajn, ale kým by som týmto spôsobom zužitkovala všetku tekvicu, tak by som takúto polievku nemohla ani vidieť.
Rada hokkaido aj pečiem, upečená chutí výborne. No dnes ma napadlo urobiť z pečenej tekvice lievance a že to vôbec nebol zlý nápad. Hokkaido má po upečení ešte sladšiu chuť, netreba pridávať žiadny cukor ani iné sladidlá. Lievance z nej sú krásne vláčne a nadýchané. Banánový krém perfektne prepojí a doplní chute a takisto ho netreba ničím dosládzať. Tieto raňajky sú proste jedna báseň :)

A ak máte aj vy na záhradke nejakú hokkaido tekvicu, inšpirujte sa aj inými mojimi receptami. Napríklad nátierkou z pečenej hokkaido tekvice alebo krémovou polievkou z hokkaido a červenej šošovice.


Na 15 ks lievancov budete potrebovať:

Na lievance
2-3 hrnčeky pečenej hokkaido tekvice
2 vajcia
1/2 hrnčeka pohánkovej múky
1/2 hrnčeka vody
1 ČL mandľového masla
1/2 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL vínneho kameňa /bezfosfátový kypriaci prášok/
kokosový olej na opekanie

Na krém
2 banány
2 PL pohánky - cez noc namočenej
2 ČL karobu /alebo kakaa/
1 ČL mandľového masla


Hokkaido tekvicu nakrájame na kocky a dáme upiecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 ºC. Môžte trochu pokvapkať medom. Tekvicu je dobré upiecť deň vopred.
Všetky suroviny spolu rozmixujeme ponorným mixérom a lievance opekáme na kokosovom oleji.

Kým sa lievance opekajú, pripravíme si banánový krém. Pohánku zlejeme z vody a premyjeme. Dáme do mixéra spolu s banánom a karobom a rozmixujeme na kašu.

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky