Jačmenný pilaf s pečenou cviklou
12:06Neviem, či som toto jedlo pomenovala správne, ale prednedávnom som jedla pilaf s lososom v Ikee a chutil vynikajúco. Tak som si vygooglila, čo to ten pilaf vlastne je. Veľa som sa toho nedozvedela, ale zistila som, že je to jedlo typické pre východnú Európu a jeho základ tvorí ryža alebo pšenica, či bulgur. A že existuje množstvo druhov pilafov, takže dajme tomu, že toto je tiež pilaf. :)
V mojom pilafe tvorí základ mix jačmenných krúpov, špaldy a šošovice. Tie sú doplnené mojou obľúbenou dvojkou - pečená cvikla a kozí syr. Vynikajúce jesenné jedlo zo sezónnych surovín. Treba vyskúšať.
Na 3-4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček mix jačmenné krúpy, zrno špaldy, šošovica
1/2 póru
2 hrnčeky pečenej cvikly /urobte tohto podľa receptu/
100g kozieho syra
1 PL tekvicový olej /alebo olivový/
balzamico ocot
1 bobkový list
morská soľ
Mix obilnín uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody a prihodíme
do nej bobkový list. Keď sa takmer všetka voda zo zmesi vyvarí, odstavíme z
plameňa a necháme ešte pod zavretou pokrievkou dôjsť. Zatiaľ si
nakrájame na tenké kolieska pór. Potom vmiešame ho vmiešame do zmesi spolu s olejom,
balzamicom a cviklou. Celé dôkladne premiešame, podľa potreby ešte
dosolíme, rozdelíme do tanierov a navrch rozdrobíme kozí syr.
0 komentárov