V mojom pilafe tvorí základ mix jačmenných krúpov, špaldy a šošovice. Tie sú doplnené mojou obľúbenou dvojkou - pečená cvikla a kozí syr. Vynikajúce jesenné jedlo zo sezónnych surovín. Treba vyskúšať.
Na 3-4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček mix jačmenné krúpy, zrno špaldy, šošovica
1/2 póru
2 hrnčeky pečenej cvikly /urobte tohto podľa receptu/
100g kozieho syra
1 PL tekvicový olej /alebo olivový/
balzamico ocot
1 bobkový list
morská soľ
Mix obilnín uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody a prihodíme
do nej bobkový list. Keď sa takmer všetka voda zo zmesi vyvarí, odstavíme z
plameňa a necháme ešte pod zavretou pokrievkou dôjsť. Zatiaľ si
nakrájame na tenké kolieska pór. Potom vmiešame ho vmiešame do zmesi spolu s olejom,
balzamicom a cviklou. Celé dôkladne premiešame, podľa potreby ešte
dosolíme, rozdelíme do tanierov a navrch rozdrobíme kozí syr.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára