Ale veď ja to do budúcna ešte vyladím :) Potom recept doplním. Zatiaľ skúste takto, budúci svokor si náramne pochutnal.
Pyré si môžte uvariť aj viac alebo ak vám z neho veľa ostane, tak si ho zrieďte s vodou, prevarte a máte z neho fajnú polievočku.
Pyré si môžte uvariť aj viac alebo ak vám z neho veľa ostane, tak si ho zrieďte s vodou, prevarte a máte z neho fajnú polievočku.
Na 3 porcie budete potrebovať:
Na pečený karfiol
1 karfiol
1 vajce
1 PL sezamových semiačok
1 ČL tamari omáčky alebo sójovej omáčky
2 PL strúhaného parmezánu
Na pyré
3 mrkvy
1/2 hokkaido tekvice
1 cibuľa
1/3 ČL kurkumy
morská soľ
mleté čierne korenie
vegeta bez soli
1 PL olivového oleja
Karfiol rozdelíme na ružičky, umyjeme a necháme poriadne odkvapkať. Do misky si rozbijeme jedno vajce a zmiešame so všetkými ostatnými surovinami na karfiol. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a polejeme zvyšným vajíčkom. Dáme piecť na 20-30 minút do rúry vyhriatej na 180 ºC.
Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame mrkvu a hokkaido. Na drobno nakrájame cibuľu a dáme ju smažiť do sklovata na olivový olej. Pridáme tekvicu a mrkvu a ešte chvíľu restujeme. Posypeme kurkumou a keď sa rozvonia, tak podlejeme vriacou vodou tak, aby bola tekvica takmer celá pod vodou. Osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia. Rozmixujeme a podávame s pečeným karfiolom. Dobrú chuť!! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára