piatok 2. septembra 2016

Tvaroh so strúhanými jablkami a ľanovým olejom

Dnes na raňajky som spravila malý experiment, ktorý nám fakt veľmi chutil. Spraviť takéto raňajky ma napadlo po dočítaní knižky Lněný olej. Podľa autorky, svetovo preslávenej biochemičky, je tvaroh v kombinácií s ľanovým olejom pre organizmus ideálna, ba dokonca liečivá. Tvaroh a ľanový olej je podľa tejto knihy dokonalým jedlom. Môže údajne pri pravidelnej konzumácií dokonca pomôcť vyliečiť nádorové ochorenia. Autorka bola za svoje tvrdenia niekoľkokrát súdne obžalovaná rôznymi lekármi a lekárskymi komorami. Ale zakaždým súd so svojimi tvdeniami a argumentmi vyhrala. Povedala som si, že niečo na tom bude a stojí to za vyskúšanie. Je to naozaj veľmi múdra žena a knihu vám fakt odporúčam prečítať. Je tenučká, no nabitá informáciami. Už som si objednala aj jej kuchársku knihu a neviem sa dočkať kedy mi príde.
Na recept som zužitkovala perfeknté padané jabĺčka z babkinej záhradky. Zvyšok strúhaných jabĺk som si zasterilizovala na horšie časy. Cez zimu z nich budú koláče ako lusk :)


Na dve porcie budete potrebovať:

250g poctivého hrudkového tvarohu
1 PL sezamových semiačok
1 PL kononých semiačok
1 PL namletých ľanových semiačok - ja som ich podrvila v mažiari
2 PL maku - netreba ho ani pomlieť
1 PL ľanového oleja
1 PL medu
2 nastrúhané jablká
šťava z polovice citróna

Tvaroh v miske zmiešame so všetkými semienkami, medom a ľanovým olejom. Preložíme do hlbokých tanierov a na vrch dáme nastrúhané jablká. Pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme ešte trochou maku. Môžte pridať ešte za hrsť vlašských orechov a raňajky ako lusk sú na svete :) Dobrú chuť prajem!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára