Baklažánová polievka s cícerom a paradajkami
11:43Polievky sú moja slabosť, varím ich veľmi rada a niekedy mi úplne postačí na obed za tanier sýtej polievky. Aj keď moja srdcová záležitosť sú krémové polievky, občas navarím aj minestrone, hŕstkovú a podobne.
Dnešný recept je takou obdobou minestrone polievky s baklažánom a cícerom. Je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu. Baklažán netreba vôbec nechávať nasolený odstáť alebo opekať ako je to vo väčšine receptov s baklažánom. Stačí ho jednoducho nakrájať na kocky, opražiť spolu s cibuľkou a koreninami, ale to už prezrádzam recept, ktorý nájdete nižšie... :)
1 stredne veľký baklažán pokrájaný na kocky
1 cibuľu nakrájanú na drobno
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
1 konzerva cíceru
2 PL hustého paradajkového pretlaku
1 PL zmesi korenia vege-rajčátka (vo ZV dostanete v predajni Veverička) - dá sa nahradiť napríklad chilli pastou harissa
soľ
1 PL olivového oleja
1l vývaru - môžte vynechať
- Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na nňom cibuľku do sklovata
- Pridáme pretlak a korenie na paradajky a vsypeme kocky baklažánu. Poriadne premiešame, aby sa baklažán obalil v tejto paradajkovej zmesi a ešte chvíľku opekáme.
- Vlejeme konzervu paradajok, podlejeme vývarom alebo vodou a dosolíme.
- Varíme na miernom plameni asi 30 minút.
- Vsypeme scedený a prepláchnutý cícer. Ak treba, tak ešte pridáme trochu vody.
- Necháme prevrieť. Ak treba, tak ešte dochutíme.
0 komentárov