Na 3-4 porcie budete potrebovať:
1 červená cibuľa nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1/2 hrnčeka šošovice
1/2 hrnčeka jačmeňa
2 väčšie cvikly nakrájané na malé kocky
2 PL olivového oleja
bylinková soľ
čerstvo mleté čierne korenie
- V stredne veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom do sklovita cibuľu.
- Pridáme cesnak, ešte minútku restujeme, potom vmiešame aj cviklu a restujeme ešte asi 10 minút.
- Vmiešame premytú šošovicu s jačmeňom, dochutíme a prilejeme asi 2 hrnčekmi vody a na miernom plameni varíme do zmäknutia.
- Podávame napríklad s reďkovkovými klíčkami.
Pozrite aj:
Pohánkovo slzovkový dhal s mrkvou
Teľacie soté s bulgurom a koreňovou zeleninou
Dusené batáty s jačmennými krúpami
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára