Na 4 porcie budete potrebovať:
1/2 hlávky červenej kapusty
2 hrste kelu
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/3 hrnčeka amarantu
2/3 hrnčeka quinoi
200g feta syra (po 50g na jednu porciu)
1 PL olivového oleja
2 ČL tamari omáčky (alebo sójovej omáčky)
balzamico ocot
soľ, čierne korenie, chilly
klíčky reďkovky na ozdobu
- Quinou s amarantom premyjeme v hustom sytku studenou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody.
- Kým quinoa varí, na olivovom oleji si speníme cibuľu. Po chviľke pridáme aj cesnak a ešte minútku restujeme.
- Vmiešame kapustu a kel, osolíme, okoreníme a pridáme tamari omáčku.
- Po pár minátach podlejeme asi 1dcl vody a prikryté dusíme domäkka.
- Potom odstavíme a pokvapkáme balzamico octom, zamiešame a podávame s nakrájaným feta syrom, posypané klíčkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára