Pečený fenikel s batátmi a treskou
9:49Pred pár dňami som dostala od kamarátky otázku, že čo a ako si pripraviť z batátov. Naposledy som zverejnila recept na dusené batáty, tentokrát som ich pripravila pečené spolu s feniklom, červenou cibuľou a treskou. Kombinácia doslova vynikajúca! A pritom ľahké a zdravé papanie ako stvorené na dlhé zimné večery k tomu pohárik vínka a dokonalý večer je na svete :)
Na 2-3 porcie budete potrebovať:
2 buľvy feniklu
2 batáty
4 menšie červené cibule
1 pór
3 filety z tresky
korenie na ryby
1 ČL feniklových semiačok
soľ
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
šťava z polky citróna
2 PL olivového oleja
- Všetku zeleninu nakrájame na približne na rovnaké kusy. Fenikel treba poriadne očistiť a povykrajovať zdrevnatené časti.
- Rozmrazenú tresku nasolíme a nakrájame na 2cm široké kúsky.
- Zeleninu spolu s treskou vložíme do hlebšieho pekáča, pridáme bylinky, soľ, olej a šťavu z citróna a celé dôkladne premiešame.
- Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stuňov.
- Pečieme približne 35-40 minút alebo kým nie je aj fenikel dostatočne mäkký.
0 komentárov