Na dve porcie budete potrebovať:
2 konzervy cíceru /alebo 1 a pol hrnčeka vareného/
200g šampiňónov nakrájaných na plátky
250ml ovsenej smotany /alebo smotany na varenie/
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 PL špaldovej celozrnnej múky
1 ČL sladkej papriky
1 PL olivového oleja
štipka kajanského korenia
soľ
- V hlbšej nepriľnavej panvici zohrejeme olivový olej a speníme na ňom cibuľu. Potom pridáme aj cesnak a ešte minútku restujeme.
- Vmiešame šampiňóny, osolíme ich a pár minút restujeme.
- Potom vsypeme červenú papriku, prípadne ostatné koreniny a podlejeme smotanou.
- Vmiešame aj uvarený cícer a smotanu necháme pomaly priviesť k varu.
- Ak treba, na zahustenie použijeme špaldovú múku a ešte asi 10 minút povaríme na miernom plameni.
- Podávame s varenou ryžou natural.
Tekvicovo cícerové kari
Hŕstkový šalát s fetou
Baklažánová polievka s cícerom
Shakshuka s baklažánom a cícerom
Cícer so šampiňónmi v paradajkovej omáčke
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára