Na 2-3 porcie budete potrebovať:
1/3 hrnčeka šošovice beluga alebo inej šošovice
3-4 stredne veľké červené repy
1 balenie mozzarely
1 PL bazalkového pesta
1 PL olivového oleja
hrsť píniových orieškov alebo slnečnicových semienok
- Cviklu uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a potom ošúpeme.
- Šošovicu tiež uvaríme domäkka, dobré je ju pred tým aspoň na pár hodín namočiť. Predídete tým nadmernej plynatosti.
- Mozzarelu nakrájame na kocky a keď už je cvikla a šošovica vychladnutá, všetko spolu dôkladne premiešame.
- Podávame s bagetou, s listovým šalátom alebo len tak samé. Zasýti aj ako ľahší obed.
Vyskúšajte aj iné recepty so šošovicou:
Cviklový dhal so šošovicou a jačmeňom
Bulgur s ružičkovým kelom a šošovicou
Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára