Na 4 porcie budete potrebovať:
200g hlivy
1 hrnček šošovice
1 cibuľa
1 petržlen
2 stonky stopkového zeleru
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
koreniny: kajanské korenie, garam masala, kurkuma, rímska rasca, koriander,
sušený zázvor, čerstvo mleté čierne korenie, 3 ks bobkového listu
morská soľ
1 ČL ghee masla
- Maslo dáme do stredne veľkého nepriľnavého hrnca a orestujeme na ňom nakrájanú hlivu.
- Medzitým si rizmixujeme cibuľu s petržlenom a zelerom na hustú kašu.
- Vmiešame k hlive a a ešte pár minút restujeme.
- Potom vlejeme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny, soľ a šošovicu. Ak je zmes príliš hustá, tak prilejeme trochu vody.
- Poriadne premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni variť, kým šošovica nie je mäkká.
- Podávame s varenou ryžou alebo chlebom naan.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Pohánkový dhal s mrkvou a hráškom
Cícer so šampiňónmi v paradajkovej omáčke
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára