Na 4 porcie budete potrebovať:
10 stoniek špargle
1 malá cuketka prepolená a nakrájaná na plátky
1 cibuľa nakrájaná na drobno
3 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
hrsť hrášku
100g nakrájanej hlivy
1/3 hrnčeka bielej fazule, deň vopred namočenej a uvarenej do mäkka
2 hrste cestovín farfalle
1l zeleninového vývaru
1 PL olivového oleja
1 PL paradajkového pretlaku
- Spodnú tretinu špargle očistíme škrabkou a nakrájame na kolieska. Vrchnú časť spolu s hlavičkami necháme v celku.
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, potom pridáme cesnak, hlivu a ešte chvíľu restujeme.
- Vmiešame paradakový pretlak, podlejeme vývarom a dochutíme.
- Varíme asi 10, potom vsypeme cestoviny a varíme približne 5 minút alebo podľa návodu na obale.
- Nakoniec pridáme špargľu, cuketu, hrášok a fazuľu. Povaríme ešte 2-3 minútky a odstavíme.
- Podávame so strúhaným parmezánom,
na ktorý som ja zabudla.
Vyskúšajte aj iné zdravé polievočky:
Letná minestrone s bielou fazuľou
Hustá krúpová polievka so šampiňónmi
Letná hŕstková polievka s riasou wakame
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára