Na 2-3 porcie budete potrebovať:
1/2 hrnčeka ryže natural
10 stoniek špargle
dve hrste nakrájaného medvedieho cesnaku
2 PL masla
4 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
2 PL nastrúhaného Grana Padano
soľ
štipka čierneho korenia
drvený rozmarín
- Ryžu uvaríme al dante v mierne osolenej vode.
- Špargľu očistíme, prepolíme a spodné konce nakrájame na kolieska. Vo vriacej osolenej vode povaríme 2 minútky a hňeď zlejeme.
- V širokej panvici zohrejeme maslo a orestujeme na ňom nakrájaný cesnak (nie medvedí).
- Do panvice pridáme uvarenú ryžu a špargľu, poriadne premiešame. Posypeme Grana Padanom, dochutíme soľou a korením a môžme vmiešať ešte trošku masla.
- Keď sa syr a maslo roztopia, tak odstavíme, vmiešame medvedí cesnak a necháme dôjsť.
- Podávame ešte teplé.
Vyskúšajte aj iné podobné recepty:
Talianske zelerové rizoto so sušenými hubami
Cviklové pšenoto
Brokolicové krupoto so slzovkou a gorgonzolou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára