Šošovicový hummus z pečených batátov

13:51

Cez leto nestíham toľko vyvárať, pretože beachvolejbalová sezóna je v plom prúde a keďže je sezóna pomerne krátka, venujem beachu maximum svojho času. Keď si predsa len nájdem chvíľu času na varenie, tak sa snažím variť čo najviac rýchlo a efektívne. Hummus medzi takéto jedlá rozhodne patrí, lebo je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Výborne chutí len tak so zeleninkou, ktorú si do neho namáčate alebo si ho natrite na chlebík ako klasickú nátierku. Navyše sa dá pripraviť na množstvo spôsobov.



Čo budete potrebovať:

1 hrnček pečených batátov
1 hrnček varenej šošovice
1-2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1 PL pasty tahini
údená paprika
mleté čierne korenie
soľ

  • Batáty očistíme, nakrájame a premiešame s olivovým olejom a soľou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na polhodinku. (Upečte si batáty za plný plech a dajte si ich na večeru spolu s jogurtovým dresingom s tahini, odkaz na recept nájdete pod príspevkom).
  • Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme, ak je hummus príliš hustý, tak pridáme aj trochu vody. 
Súvisiace recepty:

 Pečená koreňová zelenina s tahini dresingom

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky