Na 4 porcie budete potrebovať:
2 kuracie prsné rezne nakrájané na kocky
4 mrkvy nakrájané na tenké kolieska
2 hrnčeky nakrájanej zelenej fazuľky
1 hrnček uvarenej fazule čierne oko
1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
1/2 - 1 hrnček ryže - ja som použila červenú ryžu pre peknú farebnosť
1 veľka cibuľa nakrájaná na drobno
3-4 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
1 PL olivového oleja
koreniny: mleté čierne korenie, mletá červená paprika, chilly, štipka šafránu, soľ
- V hlbokej panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, potom pridáme kuracie mäso.
- Restujeme, kým sa mäso nezatiahne a nepustí šťavu. Potom vmiešame ryžu, soľ, koreniny a podlejeme jedným hrnčekom vody. Ak bude treba, tak neskôr prilejeme ešte trocha vody.
- Po pár minútach pridáme do paelly mrkvu a fazuľku a varíme do zmäknutia.
- Nakoniec vmiešame hrášok a fazuľu a necháme prevrieť.
- Podávame s posypanou petržlenovou vňaťou.
Vyskúšajte aj ďalšie recepty na paellu:
Vege paella s bielou fazuľou
Vege paella s cícerom a quinoou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára