Ale vegetariánska kuchyňa to je už iná vec. Milujem ju pre jej pestrosť, jednoduchosť a variabilitu. pri varení sa snažím využívať čo najviac sezónnych surovín a dnešný recept nie je výnimkou. Opäť v ňom zužitkujete cuketu a hodí sa aj taká viac prerastená, čo má už vyvinutý jaderník. Stačí ju ošúpať, vydlabať a nastrúhať na hrubo.
Na 4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček červenej šošovice
2 mrkvy nastrúhané na hrubo
2 hrnčeky cukety nastrúhanej na hrubo
3 paradajky nakrájané na kocky
1 cibuľa nakrájaná na drobno
4 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
1 ČL hustého paradajkového pretlaku
1 ČL kari korenia
1/2 ČL kurkumy
mleté čierne korenie
údená paprika
soľ
1 PL olivového oleja
- V hlbokej rajnici alebo hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu.
- Po pár minútach pridáme aj cesnak, premiešame, ešte minútku restujeme. Potom vsypeme všetky koreniny a necháme rozvoňať.
- Následne vmiešame paradajky spolu so strúhanou mrkvou, posolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť.
- Nakoniec do hrnca vmiešame šošovicu spolu s cuketou, pretlakom a jedným hrnčekom vody.
- Prikryté dusíme, kým šošovica a zelenina nie je mäkká.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára