Strúhaný koláč s jablkami

0:03

Keďže tu máme veľkonočné sviatky, tak mám pre vás tip na fajnový a veľmi rýchly koláčik. Netreba nič vaľkať, netreba na to ušpiniť veľa riadov a je hotový raz dva. A navyše bez použitia bielej múky a rafinovaného cukru. Tak hor sa do pečenia :)







Potrebujeme:

250g špaldovej celozrnnej múky
80g prírodného trstinového cukru
100g kvalitného masla
1 vajce
2 lyžičky vínneho kameňa (bezfosfátová náhrada prášku do pečiva)
4-5 strúhaných jabĺk
1 balanie bio vanilkového cukru
5 lyžičiek domáceho lekváru z arónie - môžte nahradiť ríbezľovým lekvárom alebo čučoriedkami
Okrúhlu formu na koláč o premere 28cm

Múku, cukor, vajce, vínny kameň a rozpustené maslo spolu vymiešame do cesta a dáme na polhodinu stuhnúť do chladničky. Medzitým si načistíme a nastrúhame jablká aj so šupkou a premiešame s vanilkovým cukrom. Keď nám cesto stuhlo, nastrúhame na spodnú vrstvu koláča 2/3 cesta, potom dáme vrstvu strúhaných jabĺk, pokvapkáme lekvárom a navrch nastrúhame zvyšnú tretinu cesta.
Déme piecť na 30 minút do vyhriatej rúry na 180ºC.


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky