Najlepšia brokolicová polievka

10:28

Polievky varievam veľmi často, dá sa povedať, že stále. A väčšinou sú to krémové polievky, lebo dobre zasýtia. Zápražkové polievky totiž zásadne nevarím.
Táto patrí medzi naše najobľúbenejšie, má vynikajúcu lahodnú hráškovo-brokolicovú chuť. Pri varení polievok sa síce stráca zo zeleniny veľa prospešných látok, ale pokiaľ polievku varíte na miernom plameni a nie príliš dlho, tak je to v pohode.
Krémové polievky varím vždy rovnakým princípom a iba prispôsobujem zeleninu podľa toho, čo mám práve doma. Niekedy do polievky pridám trochu varenej fazule alebo inej strukovny, aby bola sýtejšia. Ale do tejto nie je veľmi treba, lebo je fakt výdatná. Iba som navrch posypala zmes semiačok.



Potrebujeme /na 4 porcie/:

1 brokolicu
1 menšiu cuketu
100g mrazeného hrášku
2 hrste špenátu
1 veľká cibuľa alebo 2 menšie
2-3 strúčiky cesnaku
1ČL solčanky
1ČL cesnakovo-bylinkovej soli
zmes korenia na polievky
trochu masla
2PL olivového oleja

Na olivovom oleji a masle speníme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a po chvíli aj nakrájanú cuketu a brokolicu. Cuketu nemusíme šúpať, stačí dôkladne umyť. Zeleninu chvíľu v hrnci restujeme, potom zalejeme horúcou vodou z kanvice. Ja takto varím polievky vždy, lebo je to rýchlejšie. Dochutíme a necháme prikryté variť na miernom plameni, kým nie je zelenina mäkká. Ku koncu varenia pridáme aj hrášok a špenát a ešte pár minút povaríme. Potom už len rozmixujeme ponorným mixérom a môžme podávať so zmesou semiačok a pokvapkané kvalitným olivovým olejom. Dobrú chuť!




You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky