Zapekaná cuketa s paradajkovou omáčkou a mozzarelou

12:14

Tak toto je neskutočne vďačné jedlo, ktoré jednoducho musíte vyskúšať. Veľmi rýchla príprava, do desiatich minút. Potom už len šupnete do rúry a kým sa pečie môžte si spraviť trebárs manikúru :P
Navyše spotrebujete veľa cukety, ktorá vám stojí v chladničke a už neviete čo s ňou od radosti. Cuketa sa predsa nemusí len vyprážať. Ježia sa mi chlpy, keď od niekoho počujem, že vypráža cuketu. Toľká škoda a dehonestácia tejto skvelej nízkokalorickej zeleninky.
Skúste si ju teda upiecť takto v paradajkovej omáčke spolu s olivami a mozzarelou. Takúto cuketku podávajte s celozrnnými cestovinami alebo pečivom, ale kľudne aj samé. Samostatne je to veľmi ľahké a nízkokalorické jedlo, ako stvorené na večeru.



Na 3-4 porcie budete potrebovať:

1 konzerva paradajkovej omáčky
2 stredne veľké cukety
1 balenie mozzarely
3 strúčiky cesnaku
hrsť čerstvých byliniek - bazalka, saturejka
2 PL kapár
asi 100g zelených olív
morksá soľ

Do paradajkovej omáčky vmiešame prelisované strúčiky cesnaku. nasekané bylinky a soľ. Cuketu si nakrájame na tenšie plátky, dáme do zapekacej misy, posolíme a premiešame. Nakrájame si olivy a vsypeme spolu s kaparami k cukete. Zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou, poriadne premiešame a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ºC približne na polhodinu. Potom vytiahneme, poukladáme na vrch mozzarelu nakrájanú na plátky a dáme zapiecť ešte asi na 20 minút. Dobrú chuť prajem!



You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky