Dusená kapusta s quinoou a amarantom

11:39

Červenú kapustu na rôzne spôsoby som si v poslednom čase veľmi obľúbila. Na zimu je to ideálna a pre nás sezónna zelenina, ktorá je ľahko dostupná a za dobrú cenu. Lebo variť zdravo neznamená, že za to treba utratiť majland. Často sa ma na to pýtajú, či neminiem veľa na stravu, keď takto varím. A ja vždy odpovedám, že skoro vôbec. Tak napríklad nekupujem takmer žiadne mäso, mäsové výrobky a sladkosti, či polotovary (čo sú väčšinou v nákupe najdrahšie položky). Tým sa mi vyrovnajú náklady na stravu, aj keď kúpim mesačne zopár bio produktov ako quinou, tahini, kokosový olej a podobne. A keďže si do práce obaja berieme varenú stravu a nejdávame po reštauráciách, tak tiež dosť ušetríme. A navyše presne vieme, čo máme na tanieri.


Na 4 porcie budete potrebovať:

1/2 hlávky červenej kapusty
2 hrste kelu
1 veľká červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1/3 hrnčeka amarantu
2/3 hrnčeka quinoi
200g feta syra (po 50g na jednu porciu)
1 PL olivového oleja
2 ČL tamari omáčky (alebo sójovej omáčky)
balzamico ocot
soľ, čierne korenie, chilly
klíčky reďkovky na ozdobu

  • Quinou s amarantom premyjeme v hustom sytku studenou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody.
  • Kým quinoa varí, na olivovom oleji si speníme cibuľu. Po chviľke pridáme aj cesnak a ešte minútku restujeme.
  • Vmiešame kapustu a kel, osolíme, okoreníme a pridáme tamari omáčku.
  • Po pár minátach podlejeme asi 1dcl vody a prikryté dusíme domäkka.
  • Potom odstavíme a pokvapkáme balzamico octom, zamiešame a podávame s nakrájaným feta syrom, posypané klíčkami.

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky