Dusené batáty so špenátom a šošovicou

11:31

Rýchle jedlo z jedného hrnca a v ňom samé fajné zdravé veci. Taký je môj dnešný recept na dusené batáty v paradajkovej omáčke so šoškou a špenátom. K tomu hrejivé koreniny a čerstvá petržlenová vňať a máte hlavné jedlo ako lusk. A navyše za pár chvíľ máte hotovo. A ak si uvaríte k tomu ako prílohu pohánku, máte miesto dvoch porcií rovno štyri.
Tak čo idete najbližšie variť? Navnadila som vás? :)

Na 2 poriadne porcie budete potrebovať:

1 veľký batát nakrájaný na menšie kocky
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1/2 hrnčeka šošovice
dve hrste baby špenátu
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 PL paradajkového pretlaku
soľ
kurkuma
čierne korenie
2 bobkové listy
štipka chilly
čerstvá petržlenová vňať


  • V stredne veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a dáme naň restovať cibuľku.
  • Po pár minútach vmiešame aj cesnak a kurkumu. 
  • Keď sa kurkuma rozvonia, tak vlejeme paradajky, pretlak. Naplníme konzervu z paradajok vodou a vlejeme ju do hrnca. 
  • Vsypeme aj šošovicu, osolíme, okoreníme a prikryté varíme na miernom plameni asi 10 minút. 
  • Potom pridáme aj nakrájaný sladký zemiak. Premiešame a varíme do zmäknutia šošovice.
  • Keď už je zmes dosť mäkká, vmiešame baby špenát a petržlenovú vňať.
  • Hneď ako sa špenát sparí, tak odstavíme
  • Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Perfektne chutia dusené batáty aj samotné, ale ak chcete mať jedlo na viacej porcií uvarte si k nim ryžu, quinou alebo akúkoľvek obilninu.
 Pozrite aj:

 Polievka z červenej šošovice na marocký spôsob

 Shakshuka s baklažánom a cícerom

Dusené batáty s čínskou kapustou a jačmennými krúpami



You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky