Kokosová granola so sušenou morušou

4:56

Toto je jednoznačne najchutnejšia granola aká sa mi kedy podarila. A tajomstvom úspechu je maslo, ktoré ju krásne prevonia a dodá jej lahodnú chuť. Doteraz som vždy používala pri pečení granoly kokosový olej, ale tentokrát sa mi minul a tak som vyskúšala pridať do granoly maslo.
Výsledok bol fakt vynikajúci a po granole sa len tak zaprášilo. Vyjedali sme ju len tak samú miesto sladkého či koláča.
A ešte jedna vychytávka, čo sa týka granoly. Ak chcete, aby sa vám spravili také fajnové chrumkavé zhluky, použite do granoly trochu celozrnnej špaldovej múky, prípadne rozmixovaných ovsených vločiek alebo mandľovej múky. Vďaka tomu sa vám bude zmes viac lepiť a vytvoria sa vám želané zhluky ako v kupovanom musli. 



 Približne na 2 plechy budete potrebovať:

1 hrnček strúhaného kokosu
1 hrnček jemných ovsených vločiek
1 hrnček pufovaného amarantu alebo quinoi (prípadne viac vločiek)
1/2 hrnčeka kokosovej múky
1/3 hrnčeka ľanových semienok
1/3 hrnčeka maku (mak nemelieme, aby nezhorkol)
100g sušenej moruše
10ks sušených ďatlí
125g masla
2-3PL medu
štipka soli

  • Maslo roztopíme a necháme trochu vychladnúť. 
  • Ďatle namočíme do vlažnej vody, aby trochu napučali, cca na 10 minút. Potom ich rozmixujeme v kuchynskom robote. 
  • Všetky suché suroviny spolu premiešame vo veľkej mise, primiešame rozmixované ďatle, med a zalejeme rozpusteným maslom. 
  • Rukami poriadne premiešame, aby sa všetky suroviny prepojili.
  • Zmes presypeme rovnomerne na dva plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme 15-25 minút pri teplote 150 stupňov. V priebeh pečenia aspoň 1x premiešame, aby sa granola upiekla rovnomerne. 
Tip na servírovanie:
100g plnotučného hrudkového tvarohu
1 ČL medu
1 ČL ľanového oleja (môžte vynechať, ale ľanový olej má v kombinácií s kvalitnou bielkovinou veľmi prospešné účinky na telo)
hrsť mrazených čučoriedok alebo ríbezlí
2 hrste granoly
  • Tvaroh v miske vymiešame vidličkou s medom a olejom. Posypeme ovocím a granolou :)

Vyskúšajte aj iný recept na granolu:


Granola so sušenými ďatlami a arašidovým maslom

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky