Tofu lenivej ženy
4:02Keď mám veľa roboty alebo učenia, varenie ide bokom. A v takýchto prípadoch varím s čo najväčšou časovou úsporou. Na takéto príležitosti mám doma vždy pár konzerv a nejaké to tofu alebo mrazenú zeleninu. Tentokrát som siahla po fazuli v paradajkovej omáčke, kukurici a tofu. Nie je to nejak zvlášť ideálna kombinácia, čo sa výživového hľadiska týka a ani to nie je žiadny vrchol gastronómie. Ale hold keď sa nestíha, je to raz za čas v pohode a stále lepšie ako hamburger s hranolčekmi.
Čo zvyknete variť vy, keď máte naponáhlo?
Na 4 porcie potrebujeme:
1 balenie marinovaného tofu Alfabio
1 konzerva sterilizovanej kukurice
1 konzerva fazule v paradajkovej omáčke
1 cibuľa
4-5 strúčikov cesnaku
sójová omáčka
2PL olivového oleja
soľ, kajanské korenie, solčanka
Na olivovom oleji si orestujeme nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme na malé kocky nakrájané tofu a chviľku restujeme. Pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme konzervu fazule a kukurice, dochutíme a necháme prevrieť. Ak sa nám zdá, že je zmes veľmi hustá, podlejeme trochou vody a znova privedieme do varu. Podávame s ryžou natural. Dobrú chuť!
0 komentárov