Mimochodom, ak si lámete hlavu, čo je to tá miso pasta, tak vám to teda prezradím. Miso je pasta vyrobená z fermentovaných sójových bôbov, soli a určitého druhy obilniny. Obsahuje vitamíny, minerály - najmä železo a 18 druhov aminokyselín, z toho aj niektoré esenciálne. Má množstvo priaznivých účinkov na organizmus. Mňa zaujala napríklad schopnosť naviazať a odstániť ťažké kovy z tela a schopnosť čistiť krv. Aj keď sa názory v konzumácií a prospešnosti sóje rozchádzajú, miso pasta je podľa mňa fakt zdravý produkt zo sóje. Ostatné sójové výroby sa snažím obmedzovať a jesť veľmi striedmo.
Ak niekto chce vedieť viac, zaujímavý článok, z ktorého som čerpala info nájdete tu.
Na 2-3 porcie budete potrebovať:
2 červené cibule
1 mladú cuketku
100g mrazenej zelenej fazuľky
1 balenie marinovaného tofu (ja mám najradšej značku Alfabio)
1 PL olivového oleja
1 ČL miso pasty
1 ČL tamari alebo sójovej omáčky
1 ČL zmesi korenín na prípravu tofu zn Sonnentor /koriander, kurkuma, citrónová tráva, rímska razca, červená paprika, zázvor, cesnak, žltá horčica, šalvia, fenykel, rozmarín, tymián/
- Do hlbokej panvice dáme rozohriať olivový olej a pridáme červené cibule nakrájané na hrubo.
- Po pár minútach vhodíme do panvice aj na kocky nakrájanú cukinu a tofu.
- Pridáme soľ, koreniny a tamari omáčku a za občasného miešania pár minút opekáme.
- Medzitým si dáme variť rezance podľa návodu na obale.
- Do panvice už prídáme aj fazuľku a ešte chvíľu opekáme.
- Zatiaľ si rozmiešame jednu lyžičku miso v pohári s troškou vlažnej vody.
- Potom zeleninu odstavíme, vmiešame miso a uvarené rezance, poriadne premiešame a môžme hneď podávať.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Batáty s kelom a šošovicou
Šalát s quinoou, olivami a pestom
Dusená cuketa s cícerom a bulgurom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára