Na 4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček ryže Arborio alebo inej na prípravu rizota
hrsť sušených húb
2 hrnčeky nadrobno nakrájaného zeleru - ja som ho nasekala v mixéri
1 cibuľa nasekaná
1 PL olivového oleja
100 ml suchého bieleho vína
50g strúhaného syra Grana Padano
kúsok masla
- Huby namočíme do misky s vodou.
- Zeler si očistíme a nakrájame na malé kocky alebo nasekáme v kuchynskom robote.
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, potom k nej pridáme zeler a ešte pár minút restujeme.
- Vsypeme ryžu, premiešame, podlejeme vínom a necháme zredukovať.
- Potom pridáme huby spolu aj s vodou a posolíme.
- Za občasného miešania varíme a podlievame po troške vodou, až kým nie je ryža uvarená al dante.
- Odstavíme, vmiešame parmezán a maslo a ihneď podávame.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Cviklové pšenoto
Pohánkové rizoto s hlivou a zelenou fazuľkou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára