A prečo je dobré jesť sladké zemiaky? Batáty obsahujú podobne ako mrkva betakarotén, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A, pokiaľ sa kombinuje s nejakou tukovou zložkou - čiže olej, maslo, syr...
Tieto zemiaky obsahujú tiež vitamíny skupiny B a C, draslík a fenolické kyseliny s protirakovinovým účinkom.
Na 4 porcie budete potrebovať:
2 cibule nakrájané na drobno
2 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
1 väčší batát nakrájaný na kocky
1/2 hrnčeka jačmenných krúpov
1/2 hrnčeka šošovice
1/4 čínskej kapusty nakrájanej na drobno
3 bobkové listy
2 PL slnečnicového oleja
1/2 ČL kurkumy
čerstvo mleté čierne korenie
štipka mletého koriandru
štipka chilli
soľ
- Do stredne veľkého hrnca (ja som použila prvýkrát nový smaltovaný:) dáme zohriať olej a orestujeme na ňom do sklovita cibuľu.
- Potom pridáme cesnak a kurkumu a ešte minútku restujeme.
- Vsypeme prepláchnuté krúpy spolu so šošovicou a podlejeme 3-4 hrnčekmi vody. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list.
- Varíme asi 15 minút, potom vmiešame aj sladký zemiak a varíme ďalších 12-15 minút.
- Nakoniec vmiešame aj čínsku kapustu, povaríme ešte pár minút a odstavíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára