Na 2-3 porcie budete potrebovať:
2 buľvy feniklu
2 batáty
4 menšie červené cibule
1 pór
3 filety z tresky
korenie na ryby
1 ČL feniklových semiačok
soľ
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
šťava z polky citróna
2 PL olivového oleja
- Všetku zeleninu nakrájame na približne na rovnaké kusy. Fenikel treba poriadne očistiť a povykrajovať zdrevnatené časti.
- Rozmrazenú tresku nasolíme a nakrájame na 2cm široké kúsky.
- Zeleninu spolu s treskou vložíme do hlebšieho pekáča, pridáme bylinky, soľ, olej a šťavu z citróna a celé dôkladne premiešame.
- Na vrch poukladáme vetvičky tymiánu a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stuňov.
- Pečieme približne 35-40 minút alebo kým nie je aj fenikel dostatočne mäkký.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára