Talianske zelerové rizoto so sušenými hubami
8:21Dnes som si pripravila recept na talianske rizoto so zelerom a hubami. Nie je to síce extra zdravé jedlo a navyše je pomerne kalorické a zasýti na kratšiu dobu, ale kto by nemiloval rizoto. Ja robievam rizoto vždy len takto po taliansky, podliate vínkom, dochutené parmezánom a zjemnené maslom. Ak ste ešte takto rizoto nepripravovali, určite to vyskúšajte. Je to fakt pecka. A bonus navyše - víno, čo vám ostane bude treba dopiť :)
Na 4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček ryže Arborio alebo inej na prípravu rizota
hrsť sušených húb
2 hrnčeky nadrobno nakrájaného zeleru - ja som ho nasekala v mixéri
1 cibuľa nasekaná
1 PL olivového oleja
100 ml suchého bieleho vína
50g strúhaného syra Grana Padano
kúsok masla
- Huby namočíme do misky s vodou.
- Zeler si očistíme a nakrájame na malé kocky alebo nasekáme v kuchynskom robote.
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, potom k nej pridáme zeler a ešte pár minút restujeme.
- Vsypeme ryžu, premiešame, podlejeme vínom a necháme zredukovať.
- Potom pridáme huby spolu aj s vodou a posolíme.
- Za občasného miešania varíme a podlievame po troške vodou, až kým nie je ryža uvarená al dante.
- Odstavíme, vmiešame parmezán a maslo a ihneď podávame.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Cviklové pšenoto
Pohánkové rizoto s hlivou a zelenou fazuľkou
0 komentárov