Dusené batáty so špenátom a šošovicou
11:31Rýchle jedlo z jedného hrnca a v ňom samé fajné zdravé veci. Taký je môj dnešný recept na dusené batáty v paradajkovej omáčke so šoškou a špenátom. K tomu hrejivé koreniny a čerstvá petržlenová vňať a máte hlavné jedlo ako lusk. A navyše za pár chvíľ máte hotovo. A ak si uvaríte k tomu ako prílohu pohánku, máte miesto dvoch porcií rovno štyri.
Tak čo idete najbližšie variť? Navnadila som vás? :)
1 veľký batát nakrájaný na menšie kocky
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1/2 hrnčeka šošovice
dve hrste baby špenátu
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 PL paradajkového pretlaku
soľ
kurkuma
čierne korenie
2 bobkové listy
štipka chilly
čerstvá petržlenová vňať
- V stredne veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a dáme naň restovať cibuľku.
- Po pár minútach vmiešame aj cesnak a kurkumu.
- Keď sa kurkuma rozvonia, tak vlejeme paradajky, pretlak. Naplníme konzervu z paradajok vodou a vlejeme ju do hrnca.
- Vsypeme aj šošovicu, osolíme, okoreníme a prikryté varíme na miernom plameni asi 10 minút.
- Potom pridáme aj nakrájaný sladký zemiak. Premiešame a varíme do zmäknutia šošovice.
- Keď už je zmes dosť mäkká, vmiešame baby špenát a petržlenovú vňať.
- Hneď ako sa špenát sparí, tak odstavíme
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Perfektne chutia dusené batáty aj samotné, ale ak chcete mať jedlo na viacej porcií uvarte si k nim ryžu, quinou alebo akúkoľvek obilninu.
Polievka z červenej šošovice na marocký spôsob
Shakshuka s baklažánom a cícerom
Dusené batáty s čínskou kapustou a jačmennými krúpami
0 komentárov