Cviklový dhal so šošovicou a jačmeňom

12:00

Aj keď cez víkend bolo povinností viac než dosť, nezaháľala som a pripravila aspoň tento rýchly recept na cviklový dhal. Prípravu dhalu proste milujem, lebo je veľmi jednoduchá a v jednom hrnci pripravíte celé jedlo. A navyše je to veľmi variabilný recept. Môžte použiť akúkoľvek obilninu a strukovinu, ktorú doma máte a takisto pridať zeleninu podľa vašej chuti. Ja som tentokrát použila kombináciu cvikly, šošovice a jačmeňa. Recept nájdete pod fotkou, tak ako vždy.



 Na 3-4 porcie budete potrebovať:

1 červená cibuľa nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
1/2 hrnčeka šošovice
1/2 hrnčeka jačmeňa
2 väčšie cvikly nakrájané na malé kocky
2 PL olivového oleja
bylinková soľ
čerstvo mleté čierne korenie

  • V stredne veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom do sklovita cibuľu. 
  • Pridáme cesnak, ešte minútku restujeme, potom vmiešame aj cviklu a restujeme ešte asi 10 minút. 
  • Vmiešame premytú šošovicu s jačmeňom, dochutíme a prilejeme asi 2 hrnčekmi vody a na miernom plameni varíme do zmäknutia.
  • Podávame napríklad s reďkovkovými klíčkami.


Pozrite aj:

Pohánkovo slzovkový dhal s mrkvou










Teľacie soté s bulgurom a koreňovou zeleninou










Dusené batáty s jačmennými krúpami

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky