Na 3-4 porcie budete potrebovať:
1 hrnček ryže natural
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na jemno
2 červené papriky nakrájané na kocky
1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
1 hrnček nakrájaných čerstvých fazuľových strukov
1 konzerva bielej fazule
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
korenie: použila som zmes korenín na paellu, ktoré obsahuje paradajkový prášok, paprikové floky, cesnak, cibuľa, kurkuma, čierne korenie
2 hrnčeky vývaru
soľ
1 PL olivový olej
- V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej a speníme na ňom cibuľku a po chvíľke pridáme aj cesnak.
- Potom vmiešame ryžu a dve minútky opekáme.
- Vmiešame papriku, paradajky, všetky koreniny a fazuľky (ale iba ak dávate čerstvé, mrazené su predvarené a rozvarili by sa. Ak chcete použiť mrazené fazuľky vmiešajte ich ku koncu spolu s hráškom).
- Podlejeme vývarom, zakryjeme a na miernom plameni varíme do mäkka. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
- Ku koncu vmiešame do paelly hrášok a scedenú konzervu fazule.
- Necháme prevrieť a odstavíme.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára