Na tortovú formu s priemerom 24cm budete potrebovať:
korpus
60g sušenej trstinovej šťavy (alebo napr. kokosového cukru)
150g zmäknutého podstivého masla (82% tuku
1 vajce
160g kokosovej múky
100g pohánkovej múky
štipka soli
plnka
500g mascarpone
250g kyslej smotany
250g zmäknutého gaštanového pyré
2 vajcia
- Najprv si vypracujeme tuhé kompaktné cesto dôkladným vymiešaním všetkých surovín a dáme ho odležať na chvíľu do chladničky.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Všetky suroviny spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Potom vyberieme cesto z chladničky. Netreba ho vaľkať, iba ho poroztláčame rukami na dno tortovej formy (formu treba pred tým vymastiť alebo zaseknúť na dno papier na pečenie). Netreba zabudnúť aj vytvarovať okraje, ktoré nám pekne udržia plnku.
- Na surový korpus vylejeme a poroztierame plnku.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme približne hodinu.
- Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre, potom dáme ešte na pár hodín odležať do chladničky. Najlepšie je spraviť cheesecake deň vopred.
Čučoriedkový cheesecake bez múky
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára