Restovaná špargľa s pestom z medvedieho cesnaku a bryndzou
11:00Na tejto večeri sme si dnes náramne pochutili. Krásny farebný jarný šalátik ako stvorený na Zelený štvrtok. V hlavnej úlohe opäť špargľa, no tento raz restovaná spolu s reďkovkami. Už vás napadlo jesť niekedy reďkovky inak ako surové? Samozrejme, že surové sú najlepšie. Ale takto sprudka restované sú fakt vynikajúce. A vraj sú skvelé aj pečené, ale to som neskúšala ešte ani ja. Možno niekedy nabudúce.
Na 2 porcie budete potrebovať:
na špargľu
500g špargle
8ks veľkých červených reďkoviek
1 PL olivového oleja
1 ČL balzamico octu
trochu masla
bylinková soľ
mleté čierne korenie
asi 60g bryndze na podávanie
1 PL píniových orieškov na podávanie
na pesto:
1 viazanička medvedieho cesnaku
2 hrste baby špenátu
3 PL syra Grana padano
1 PL píniových orieškov (alebo slnečnicových semiačok)
3-4 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
- Najprv si pripravíme pesto. Jednoducho len všetky suroviny spolu rozmixujeme. Ak je pesto príliš husté, prilejeme ešte trochu oleja.
- Špargľu očistíme, spodky nakrájame na tretiny a hlavičky necháme v celku. Reďkovky nakrájame na štvrtinky.
- V širokej panvici zohrejeme olivový olej a sprudka na ňom orestujeme špargľu spolu s reďkovkami. Pridáme soľ, korenie a po pár minútach odstavíme.
- Premiešame s balzamicom a trochou masla. Naberieme do tanierov alebo servírovacej misy, polejeme pestom, posypeme píniovými orieškami a rozdrobíme bryndzu.
0 komentárov