Bezlepkový gaštanový cheesecake

4:23

Cheesecake je veľmi nebezpečná vec, aspoň teda pre mňa. Pretože keď ho spravím, tak ho neviem prestať jesť. Tnetokrát soms a ho snažila pripraviť tak, aby v ňom bolo čo najmenej sacharidov. Miesto klasickej múky som použila kokosovú a musím povedať, že cesto bolo perfektné a aj dobre držalo po kope. Kúpenské gaštanové pyré je síce dosť presladené, ale do plnky som už kvôli tomu nepridávala žiadne iné sladidlo. A gaštanové pyré som kúpila také fajné podstivé v Kauflande, 72% obsah gaštanov, pomerne málo cukru a chuťovo výborné. Nabudúce si spravíme len tak zo šľahačkou.

Na tortovú formu s priemerom 24cm budete potrebovať:

korpus
60g sušenej trstinovej šťavy (alebo napr. kokosového cukru)
150g zmäknutého podstivého masla (82% tuku
1 vajce
160g kokosovej múky
100g pohánkovej múky
štipka soli

plnka
500g mascarpone
200g tvarohu
250g kyslej smotany
250g zmäknutého gaštanového pyré
2 vajcia

  • Najprv si vypracujeme tuhé kompaktné cesto dôkladným vymiešaním všetkých surovín a dáme ho odležať na chvíľu do chladničky.
  • Zatiaľ si pripravíme plnku. Všetky suroviny spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
  • Potom vyberieme cesto z chladničky. Netreba ho vaľkať, iba ho poroztláčame rukami na dno tortovej formy (formu treba pred tým vymastiť alebo zaseknúť na dno papier na pečenie). Netreba zabudnúť aj vytvarovať okraje, ktoré nám pekne udržia plnku.
  • Na surový korpus vylejeme a poroztierame plnku.
  • Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme približne hodinu.
  • Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre, potom dáme ešte na pár hodín odležať do chladničky. Najlepšie je spraviť cheesecake deň vopred.
Vyskúšajte aj iný cheesecake:


Čučoriedkový cheesecake bez múky

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky