Špargľová frittata s medvedím cesnakom

12:38

Môj špargľový challange pokračuje :) Zo špargle som tentokrát pripravila frittatu s medvedím cesnakom. Frittata je vlastne taká naša omeleta, pri ktorej viete perfektne zužitkovať zvyšky z chladničky. A zároveň ideálna večera, ak chcete pred letom trochu zatočiť s kilami. Stačí, keď si ako prílohu miesto chleba dáte čerstvú zeleninku :)



Na 3-4 porcie budete potrebovať:

5-6 vajíčok
1 menšia cibuľa nakrájaná na drobno
10 stoniek očistenej špargle
2 hrste nakrájaného medvedieho cesnaku
1/2 ČL jedlej sódy
1 dcl mlieka
soľ
čerstvé nasekané bylinky (petržlen, bazalka, tymián)
 1 PL olivového oleja
  • Špargľu nakrájame: Hlavičky necháme v celku, spodné časti nakrájame na 2-3 časti.
  • V širokej nepriľnavej panvici orestujeme na oleji cibuľku. Potom pridáme na minútku špargľu.
  • V miske si rozmiešame vajíčka s mliekom, soľou a bylinkami a vlejeme ich do panvice.
  • Vmiešame medvedí cesnak, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni, kým nie je aj vrch dostatočne spravený.
  • Podávame s čerstvou zeleninkou podľa chuti.

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky