Špargľová frittata s medvedím cesnakom
12:38Môj špargľový challange pokračuje :)
Zo špargle som tentokrát pripravila frittatu s medvedím cesnakom.
Frittata je vlastne taká naša omeleta, pri ktorej viete perfektne
zužitkovať zvyšky z chladničky. A zároveň ideálna večera, ak chcete pred
letom trochu zatočiť s kilami. Stačí, keď si ako prílohu miesto chleba
dáte čerstvú zeleninku :)
Na 3-4 porcie budete potrebovať:
5-6 vajíčok
1 menšia cibuľa nakrájaná na drobno
10 stoniek očistenej špargle
2 hrste nakrájaného medvedieho cesnaku
1/2 ČL jedlej sódy
1 dcl mlieka
soľ
čerstvé nasekané bylinky (petržlen, bazalka, tymián)
1 PL olivového oleja
- Špargľu nakrájame: Hlavičky necháme v celku, spodné časti nakrájame na 2-3 časti.
- V širokej nepriľnavej panvici orestujeme na oleji cibuľku. Potom pridáme na minútku špargľu.
- V miske si rozmiešame vajíčka s mliekom, soľou a bylinkami a vlejeme ich do panvice.
- Vmiešame medvedí cesnak, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom plameni, kým nie je aj vrch dostatočne spravený.
- Podávame s čerstvou zeleninkou podľa chuti.
0 komentárov