Zapekaná ovsená kaša s makom a jablkami

10:04

Pečenú ovsenú kašu sme si veľmi obľúbili a radi si ju pripravujeme najmä cez víkendy, keď sa nikam neponáhľame. Robievam ju oveľa radšej ako napríklad lievance, lebo tie mi prídu zdĺhavejšie na prípravu.

Takisto ako klasická ovsená kaša je aj tá pečená veľmi variabilná a dá sa pripraviť na milión spôsobov. Základom sú vločky, k tomu pridáme nejaké ovocie, orechy a čokoľvek čo nás napadne napríklad kakao, kokos, čokokúsky, sušené ovko, pridáme nejaké sladidlo trochu kypriaceho prášku a zalejeme mliekom rozmiešaným s vajíčkom. A dá sa kombinovať a obmieňať do zbláznenia. Ja si najbližšie robím zálusk na banánovo-čokoškovú príchuť.

A akú si spravíte vy?




Na 3-4 porcie budete potrebovať:

suché suroviny
1 a 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek
1/2 hrnčeka mletého maku
1 hrnček nasekaných vlašských orechov
1 ČL škorice
1/2 ČL jedlej sódy
2 PL goji alebo sušených hrozienok
štipka soli
2 jablká

mokré suroviny
1-2 PL med (podľa toho ako máte radi sladké)
1 a 1/2 hrnčeka mlieka
2 vajcia

 
  • Suché prísady spolu v miske premiešame.
  • Jedno jablko nakrájame na plátky a poukladáme na spodok zapekacej misy. Vysypeme naň polku suchých surovín.
  • Druhé jablko narájame na drobnejšie, navrstvíme do zapekacej misy a vysypeme zvyšok suchých prísad.
  • V miske vymiešame mlieko, vajcia, kokosový olej a med a vylejeme do zapekacej misy.
  • Zľahka premiešame a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme približne 30 minút.
  • Podávame s bielym jogurtom poliate troškou medu.

Vyskúšajte aj tento recept na zapekanú kašu:

Pečená ovsená kaša s čučoriedkami a banánom

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky