Špargľový quiche s nivou
13:29Túto jar si dávam takú malú challange. Pokúsim sa každý deň napísať jeden recept s použitím špargle. Mám ich v hlave ešte asi milión, tak to ,dúfam, aj všetko postíham. Už mám v zálohe ďalšie dva aj nafotené, ale čo bude zajtra neprezradím :P
Čo budete potrebovať:
cesto:
50g hladkej špaldovej múky
150g špaldovej celozrnnej múky
100g zmäknutého masla
5PL studenej vody
štipka soli
štipka čierneho korenia
plnka:
4 vajcia
1 kyslá smotana
1 dcl mlieka
100g nivy (môže byť aj viac)
10 stoniek očistenej špargle
hrsť mrazeného hrášku
- Suroviny na cesto dôkladne rukami rozpracujeme na kompaktné cesto a odložíme na 15 minút do chladničky.
- Zatiaľ si pripravíme plnku - všetko okrem špargle a hrachu spolu vymiešame, nivu rozmrvíme a dochutíme.
- Špargľu rozrezeme na polovičky, spodné polky očistíme škrabkou ak sú drevnaté a nakrájame ich na kolieska. Hlavičky necháme v celku.
- Vyberieme cesto, preložíme do vymasteného okrúhleho plechu a prstami, poprípade malým valčekom cesto dôkladne roztlačíme na všetky strany. Vytvoríme aj 1 cm okraje, aby nám plnka nevytiekla.
- Na pripravené cesto položíme papier na pečenie a nasypeme naň fazuľu alebo kamienky na pečenie, aby cesto zaťažili a nevyskočilo do vrchu. Vložíme do rúry vyhriatej na 18 stupňov a pečieme 10 minút.
- Cesto vyberieme, poukladáme naň špargľu a hrášok (pár hlavičiek si dáme bokom). Zalejeme plnkou a na vrch plnky poukladáme zvyšné hlavičky.
- Vložíme opäť do rúry a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch.
- Podávame s čerstvým šalátikom :)
0 komentárov