Vege paella s cícerom a quinoou
11:02Po dlhšej dobe je tu recept na hlavné jedlo a opäť padol výber na paellu. Toto tradičné španielske jedlo som si zase upravila na vegetariánsku verziu. V poslednom čase varím paellu veľmi rada. Je to chutné a rýchle jedlo, ktoré sa dá variť na množstvo spôsobov a to ma na tom ohromne baví :)
1/2 hrnčeka quinoi
1/2 hrnčeka canihui alebo nahraďte quinoou (je to drobná obilnina - dostať ju napr. v DMku)
2 červené papriky
2 hrnčeky nakrájaných strukov čerstvej zelenej fazuľky (mávajú v Lidli)
1 hrnček nakrájaných šampiňónov
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
1 konzerva cíceru
1 hrnček zeleninového vývaru
soľ
korenie: použila som zmes korenín na paellu, ktoré obsahuje paradajkový prášok, paprikové floky, cesnak, cibuľa, kurkuma, čierne korenie
1 PL olivového oleja
- V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej, speníme na ňom cibuľku a po chvíľke pridáme aj cesnak.
- Pridáme šampiňóny, pár minút opekáme a potom vmiešame quinou spolu s canihuou.
- Vlejeme paradajky a ostatnú zeleninu, osolíme, okoreníme , podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme do mäkka. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
- Nakoniec pridáme cícer a necháme prevrieť.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
Vege paella s bielou fazuľou
Dusené batáty so špenátom a šošovicou
Teľacie soté s koreňovou zeleninou
0 komentárov