Vege paella s cícerom a quinoou

11:02

Po dlhšej dobe je tu recept na hlavné jedlo a opäť padol výber na paellu. Toto tradičné španielske jedlo som si zase upravila na vegetariánsku verziu. V poslednom čase varím paellu veľmi rada. Je to chutné a rýchle jedlo, ktoré sa dá variť na množstvo spôsobov a to ma na tom ohromne baví :)

Na 4 porcie budete potrebovať:

1/2 hrnčeka quinoi
1/2 hrnčeka canihui alebo nahraďte quinoou (je to drobná obilnina - dostať ju napr. v DMku)
2 červené papriky
 2 hrnčeky nakrájaných strukov čerstvej zelenej fazuľky (mávajú v Lidli)
1 hrnček nakrájaných šampiňónov
1 cibuľa nakrájaná na drobno
2 strúčiky cesnaku nasekané na drobno
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
1 konzerva cíceru
1 hrnček zeleninového vývaru
soľ
korenie: použila som zmes korenín na paellu, ktoré obsahuje paradajkový prášok, paprikové floky, cesnak, cibuľa, kurkuma, čierne korenie
1 PL olivového oleja
 
  • V hlbšej panvici zohrejeme olivový olej, speníme na ňom cibuľku a po chvíľke pridáme aj cesnak.
  • Pridáme šampiňóny, pár minút opekáme a potom vmiešame quinou spolu s canihuou.
  • Vlejeme paradajky a ostatnú zeleninu, osolíme, okoreníme , podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme do mäkka. V prípade potreby ešte podlejeme trochou vody.
  • Nakoniec pridáme cícer a necháme prevrieť.
  • Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom. 
 Vyskúšajte aj iné podobné recepty:

 Vege paella s bielou fazuľou

 Dusené batáty so špenátom a šošovicou

Teľacie soté s koreňovou zeleninou


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky