Chilli con tofu
12:25Keď potrebujete rýchlo zvrtnúť obed alebo večeru, tak chilli con tofu je na to priam stvorené. Žiadne zdĺhavé pripravy, všetko z jedného hrnca a chuť napriek tomu vynikajúca.
Dnes mi trochu chýba kreativita pri písaní, takže si užite recept. A ja si idem trošku oddýchnuť :)
Na 5-7 porcií budete potrebovať:
asi 400g marinovaného tofu (ja používam domácu značku Lunter/Alfa Bio)
1 hrnček uvarenej čiernej fazule
1 hrnček uvarenej červenej fazule
1 veľká cibuľa nakrájaná na drobno
1 paradajkový pretlak
4 strúčiky cesnaku 3 nakrájané na drobno, jeden pretlačíme do omáčky pre lepšiu chuť
500g čerstvých paradajok alebo 2 plechovky lúpaných krájaných paradajok
koreniny: mleté čierne korenie, kajanské korenie, chilli,
1 ČL kakaa
soľ
- Tofu na strúhadle nastrúhame na hrubo a odložíme bokom.
- V hrnci zohrejeme olivový olej, speníme na ňom cibuľku, trošku neskôr pridáme aj nakrájaný cesnak.
- Vmiešame nakrájané paradajky a koreniny a za občasného miešania restujeme, kým nezmäknú a nepustia šťavu.
- Potom vmiešame prelisovaný strúčik cesnaku, pretlak, kakao a trošku vody a asi 15 minút dusíme, aby sa chute prepojili.
- Nakoniec vmiešame nastrúhané tofu a uvarenú fazuľu anecháme prevrieť.
- Podávame s varenou ryžou alebo pohánkou.
0 komentárov