Cviklové fašírky so zemiakovo kvakovou kašou
8:52Pripraviť cviklové fašírky som sa zberala už aspoň pol roka. Včera konečne prišiel rad aj na ne a podarili sa neskutočne :) Krásne držali pokope, nebola s nimi veľká prplačka, najdlhšie trvalo asi nastrúhať cviklu a mrkvu. Inak fašírky sú perfektné aj do vege burgra so zeleninovou oblohou. Nabudúce určite vyskúšam aj tak
Fazuľu som mala uvarenú deň vopred, ale pokojne použite aj tú z konzervy. Ja sa konzervám snažím čo najviac vyhýbať najmä z ekologického ale aj ekonomického dôvodu. Keď si uvaríte fazuľu doma je to tak 3x lacnejšie a navyše nevytvárate toľko odpadov ako keď na jedno varenie použijete 1-2 konzervy. Ale keď už ich aj použijete, tak ich aspoň vyhoďte do smetného koša na kovy.
Toľko do môjho ekologického okienka a teraz poďme variť ;)
Na 15 fašírok budete potrebovať:
4 menšie cvikle očistené a nastrúhané na hrubo
4 mrkvy očistené a nastrúhané na hrubo
1 červená cibuľa nakrájaná na drobno
5 strúčikov cesnaku nakrájaných na drobno
2 hrnčeky varenej fazule
1 PL paradajkového pretlaku
5 PL pohánkovej múky
mletý rozmarín
čierne korenie mleté
1 ČL kurkumy
soľ
2 PL olivového oleja
- V širokej panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom, potom pridáme mrkvu s cviklou a poprášime kurkumou. Restujeme 5-10 minút.
- Zatiaľ si v robote rozmixujeme fazuľu.
- Vo veľkej sklenenej mise zmiešame orestovanú zeleninu, fazuľu a všetky ostatné suroviny.
- Z pripravenej zmesi rukami tvarujeme fašírky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Toto množstvo vám vyjde pribležne na dva plechy.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25-30 minút.
Zemiakovo kvaková kaša:
0,5 kg mladých zemiakov očistených a nakrájaných
1-2 ks očistenej a nakrájanej
1 PL masla
sušený cesnak
soľ
- Postupujeme presne ako pri klasickej zemiakovej kaši. Kvaku uvaríme spolu so zemiakmi.
- Do uvarených zemiakov vmiešame maslo a cesnak a rozpučíme pučidlom na zemiaky alebo mixneme tyčovým mixérom.
0 komentárov