Dusená cukina v paradajkovej omáčke so šošovicou
13:56Človek by si myslel, že keď už má konečne po škole, tak bude viacej stíhať. No prd makový :D Snažím sa dohnať všetko zameškané a realizovať svoje veľké plány a pomaly na nič iné neostáva čas. No čoskoro sa to dúfam zmení a recepty budú pribúdať pravidelne, nielen takto sporadicky. Pretože nápadov mám kopec, receptov nafotených tiež, ale nestíham ich spisovať.
Tak si po dlhom čase vychutnajte recept na túto vege dusenú cukinu s paradajkami a šoškou. A ja sľubujem, že časom bude pribúdať viac receptov. A môžete sa tešiť aj na iné príspevky a články na rôzne témy. Chcela by som sa s vami napríklad pravidelne deliť o recenzie na kuchárske knihy, lebo som na ne totálny maniak. A mnoho iného. Máte sa na čo tešiť :)
Na 4-6 porcií budete potrebovať:
3ks cukety
2 cibule nakrájané na drobno
5 strúčikov cesnaku
10ks cherry paradajok
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 PL sušených paradajok
1/2 hrnčeka šošovice
1 ČL bazalkového pesta
2 PL strúhaného parmezánu
trochu masla na zjemnenie
4 bobkové listy
mleté čierne korenie
korenie vege rajčátka
soľ
1 ČL medu
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme 3 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno a ešte chviľku restujeme .
- Potom pridáme cuketu a sušené paradajky, osolíme a restujeme ešte pár minút.
- Vmiešame konzervu paradajok, prepláchnutú šošovicu, vmiešame koreniny a ak treba, podlejeme trochou vody.
- Pridáme 2 zvyšné prelisované strúčiky cesnaku a cherry paradajky a dusíme, kým šošovica a cuketa nezmäknú.
- Nakoniec primiešame pesto, med, parmezán a maslo, necháme prevrieť a odstavíme.
- Podávame s čerstvou bagetkou, cestovinami prípadne ryžou, či obľúbenou varenou obilnonou.
0 komentárov